Цените са нещо много особено. Те се определят от това какво хората

...
Цените са нещо много особено. Те се определят от това какво хората
Коментари Харесай

Красен Станчев: Правителството не може да наложи свои цени

Цените са нещо доста изключително. Те се дефинират от това какво хората чакат. Инфлацията е напълно вътрешен проблем. Правителството не може да наложи свои цени. 

Това сподели за Euronews Bulgaria икономистът Красен Станчев по отношение на инфлацията и битката с огромните надценки в комерсиалните вериги.

 
Когато ревизирате цената на една стока и се окаже, че тя е два пъти по-висока от цена на производител – това нищо не значи. Това значи, че сега тази стока се търси. Нищо повече.
„ Ценовите тавани могат да имат доста кратковременен резултат. За да спаднат цените би трябвало да има по-голяма конкуренция. Няма как това да стане с държавни регулации “, уверен е икономистът.

Чисто политически нещата би трябвало да се успокоят и можем да мислим за влизане в еврозоната, в случай че има политическа воля, към 2025 година, счита Станчев.

Според него отлагането на въвеждането на еврото е било предстоящо – първо, поради инфлацията, и второ, поради държанието на българското държавно управление по отношение на инфлацията.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР